Officiellt: Mario Gomez klar för Besiktas

bet365

Ansluter på lån från italienska Fiorentina

Efter många om och men blev det officiellt att han skulle lämna Fiorentina för Besiktas. Nu är affären i hamn. Mario Gomez kommer säsongen 2015/2016 att spela för den turkiska storklubben.

Den tyske anfallsstjärnan Mario Gomez har under sommaren ryktats flitigt ihop med en flytt från italienska storklubben Fiorentina, med den hetaste kandidaten i turkiska storklubben Besiktas. Under gårdagen blev det officiellt att förhandlingarna var i det absoluta slutskedet mellan parterna och att en läkarundersökning skulle genomföras i Turkiet idag av spelaren.

Låneavtal mellan parterna

Nu är affären också slutligen i hamn. Anfallaren har skrivit på ett låneavtal med Süper Lig-klubben som sträcker sig över den kommande säsongen. Överenskommelsen mellan klubbarna innehåller dessutom en köpoption som Besiktas kan utnyttja efter säsongen 2015/2016. Den beräknas ligga på 3,5 miljoner euro.

Mario Gomez som efter en framgångsrik tid i Bayern München flyttade till Florens, har under de senaste två säsongerna dragits med diverse skadebekymmer. Detta har resulterat i att han bara mäktat med nio mål på 29 matcher i Serie A. Nu återstår det att se om han hittar tillbaka till formen i Turkiet, dit flera andra fotbollsprofiler flyttat i sommar. Bland annat Nani, Robin van Persie, Samuel Eto’o och Ricardo Quaresma. Den sistnämnda som en möjlig radarpartner i offensiven med Mario Gomez.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply