Officiellt: Vlad Chiriches lämnar Tottenham

Rumänen klar för spel i Serie A

Under kvällen blev det efter en längre tid fylld av spekulationer kring Vlad Chiriches framtid i Tottenham klart att han lämnar London-klubben för spel i Napoli.

Tidigare i afton stod det klart – Vlad Chiriches lämnar Tottenham efter två år i klubben för spel i Serie A och Napoli. Ett faktum som innebär att ännu en av de sju ”Bale-värvningarna” lämnar klubben.

 Började bra i Tottenham

Chiriches kom till Tottenham från Steaua Bukarest med ett gott rykte inför säsongen 2013/2014 och väntades åstadkomma samt utvecklas mycket i klubben. Så blev dock aldrig fallet, utan flertalet täta och relativt allvarliga skador satte istället stopp för rumänens aldrig ens riktigt påbörjade frammarsch i Premier League. Ett faktum som gjort att London-klubben nu tappat tålamodet och valt att sälja vidare sin rumänske mittback.

Ny förlustaffär för Tottenham

Nästa stopp blir nu alltså Napoli för Chiriches som där hoppas på färre skador och mer speltid. Napoli kommer betala en summa på någonstans mellan 4-5 miljoner pund för rumänens tjänster. En summa som i jämförelse med de dryga 9 miljoner pund Tottenham pungade upp för honom 2013 får affären att framstå som ett riktigt kap för italienarnas del.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply