Juventus vill låna Medhi Benatia

Juventus vill låna Medhi Benatia

Italienarna vill även ha en köpoption

Enligt Football Italia vill Juventus låna Bayerns Münchens Medhi Benatia.

Juventus har under de två senaste säsongerna vunnit dubbla titlar i både Serie A och Coppa Italia. Det enda man nu saknar är en titel i Champions League. För att maximera sina möjligheter att vinna den titeln vill den italienska mästarklubben ta in ett antal nya spelare den här sommaren. Det har spekulerats om att Dani Alves är nära Juventus och att Alexis Sánchez är på Juventus önskelista. Nu ser det ut som att man jagar en tredje spelare.

Den här gången handlar det om Bayern Münchens försvarare Medhi Benatia. Enligt Football Italia vill Juventus låna in försvararen. Man kan dock bara tänka sig att låna Benatia om en köpoption ingår i avtalet med den tyska klubben, enligt uppgifter. Man vill inte köpa spelaren direkt då man inte är säker på vilken nivå försvararens fysiska hälsa ligger på.

Benatia sägs vilja lämna Allianz Arena under sommarens transferfönster då han vill få mer speltid. Spelaren hade stora skadeproblem under den senaste säsongen och spelade endast 14 matcher för de tyska mästarna. Faktumet att Mats Hummels har skrivit på för Bayern München kommer inte göra det lättare för Benatia att få regelbunden speltid i Bayern.

Samtidigt som att klubben jagar efter nyförvärv ser det även ut som att flera spelare kan komma att lämna Juventus i sommar. Det har bland annat ryktats om att Barcelona har lagt ett monsterbud på Paulo Dybala och att Álvaro Morata kan lämna för Real Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply