Juventus lägger nytt bud på Julian Draxler

Den tyska jättelöftet har varit hett villebråd på transfermarknaden under flera år. Senaste laget som har ryckt i honom är Juventus, som nu återvänder med ett förbättrar bud.

Juventus är ute efter en ny offensiv mittfältare, en så kallad ”nummer tio”, för att spetsa till kreativiteten i truppen. Den italienska jätteklubben har inte fått in en ordentlig ersättare till Arturo Vidal, som tidigare i somras lämnade Champions League-finalisterna för att gå till Bayern München. Juventus har försökt lite sporadiskt att knyta till sig den tyska klubbens playmaker Mario Götze, men det ser ut att vara en förlorad kamp.

Julian Draxler fortsatt högintressant

Då är siktet helt inställt på en annan tysk, ung playmaker. Det är nämligen Julian Draxler Schalke 04 som fortsatt ska intressera Serie A-mästaren, som har lagt flera bud som alla blivit nobbade under sommaren. Enligt tyska Bild är intresset, precis som tidigare, skyhögt och att Juventus lär försöka ända in i det sista att värva 21-åringen.

Schalkes sportchef Horst Heldt varnar dock Juventus – och alla andra intressenter – att om man möter spelarens prislapp blir det inte en billig historia. Han medger dock att man skulle lyssna på de bud som Juventus kan komma att lägga.

– Om ett bud till kommer på Draxler så kommer vi överväga det. Men vi kommer inte släppa Julian billigt, säger Horst Heldt till Bild.

Heldt talar också om att han och hans arbetsgivare inte är sugna på att låta förhandlingarna dra ut på tiden.

– Och det är tydligt att det kommer komma en period där vi inte längre är villiga att sälja. Vi kommer inte vänta på ett bud till 31 augusti. Vi måste även tänka på vår egen planering, fortsätter han.

Ett bud är redan lagt

Det kan vara så att Heldt har fått i uppdrag att ta hand om ett rykande färskt bud från Juventus så fort han kom hem från intervjun med Bild. Enligt italienska Gazetta dello Sport ska Juventus nämligen ha lagt ytterligare ett bud på den landslagsmeriterade kreatören.

Enligt uppgifterna ligger detta bud på omkring 20 miljoner euro, samt ytterligare 10 miljoner euro som sprids ut över det kommande året. Schalke ska dock, enligt tabloiden, vilja ha samtliga 30 miljoner euro på en och samma gång och inte dra ut på betalningen. Det återstår att se om parterna kommer överens om en prislapp, eller om Draxler förblir en del av Die Königsblauen tills vidare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply