Juventus närmar sig vänsterback – missade träning

Alex Sandro närmar sig regerande Serie A-mästarna

Mycket talar för att FC Portos vänsterback Alex Sandro nästa säsong tillhör Juventus. Gianlucadimarzio.com uppger att de båda klubbarna just nu är i slutförhandlingar om spelaren, och 24-åringen ska enligt portugisiska A Bola inte ha tränat med sin nuvarande klubb under dagen.

Juventus har under sommaren varit på jakt efter en vänsterback för att försöka hålla konkurrenterna i Serie A bakom sig och återigen försöka vinna lo Scudetto. Länge såg det ut som att Atletico Madrids Guilherme Siqueira skulle bli den de letat efter och det uppgavs vara väldigt nära att 29-åringen anslöt på lån till Turin-klubben. I sista stund bröt förhandlingarna dock samman – och Juventus har istället valt att sikta in sig på FC Portos Alex Sandro.

Bara detaljer återstår

Nu ser den italienska klubbens jakt på en vänsterback ut att till sist närma sig ett slut. 24-årige Sandro ska under dagen enligt A Bola, som Fotboll Italia hänvisar till, ha hoppat över den portugisiska klubbens träning och Gianlucadimarzio.com rapporterar att de båda klubbarna under dagen har startat en intensiv mejlkonversation för att försöka slutföra övergången så snart som möjligt. Det mesta ska redan vara överenskommet, men än återstår några små detaljer att enas om.

Kan bli klart idag

Juventus hoppas enligt den italienska fotbollssajten att övergången ska bli klar idag och Alex Sandro kan komma att flyga till Turin senare i eftermiddag för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. En uppdatering om läget beräknas enligt A Bola komma från FC Porto efter att dagens träningspass avslutats.

Tolfte nyförvärvet – kostar 22 miljoner euro

Tidigare har det rapporterats om en transfersumma på 22 miljoner euro för brasilianaren som tros komma att tjäna sammanlagt 12,5 miljoner euro utspritt över fem säsonger i Juventus. Den italienska klubben har redan värvat flertalet stora stjärnor för att förstärka truppen och en eventuell värvning av Alex Sandro skulle bli ”den gamla damens” tolfte nyförvärv hittills under transferfönstret.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply