Icardi nobbar kontrakt – argentinare kan ersätta

bet365

Uppgifter på måndagen hävdar att Inter fått ett kontraktsförlag nobbat av Mauro Icardi. Samtidigt sägs nu Palermo-stjärnan Paulo Dybala vara en kandidat till att ersätta stjärnan på San Siro.

Framtiden fortsätter vara oviss gällande den argentinske anfallsstjärnan Mauro Icardi, 22. Den lovande anfallaren har den här säsongen imponerat i anfallet i Milano och mäktat med totalt 15 ligamål och dessutom fyra mål i Europa League för Inter. Samtidigt har stjärnan länkats bort från Nerazzurri, med bland annat Chelsea som intresserade.

Minst 3 miljoner euro
Nu kommer uppgifter på måndagen om att Inter lagt fram ett kontraktsförslag till spelaren, som skulle ge en förbättrad lön. Mediaset rapporterar att lönen som erbjöds var 2,6 miljoner euro per säsong – vilket dock nekats av spelaren. Agenten till spelaren ska istället hålla ut för en lön på minst 3 miljoner euro för argentinaren. Mediaset rapporterar samtidigt att om spelaren skulle acceptera en lägre lön än den efterfrågade, skulle de istället insistera på en utköpsklausul värd mellan 30-35 miljoner euro, som skulle möjliggöra en flytt om situationen i Inter inte förbättras.

Mauro Icardi står i nuläget på ett avtal som sträcker sig till sommaren 2018 och värderas enligt Transfermarkt.de till 22 miljoner pund, motsvarande drygt 30 miljoner euro. Han ligger på en tredjeplats i skytteligan med sina 15 fullträffar för Nerazzurri, som han spelat för sedan sommaren 2013.

”Dybala blir en stor anfallare”
Senare idag har dessutom rapporter landat från samma källa om en potentiell ersättare till den argentinska 22-åringen. Enligt Mediaset ska Inters manager Roberto Mancini identifierat Palermo-stjärnan Paulo Dybala som den perfekta ersättaren om Mauro Icardi skulle säljas i sommar. [su_pullquote align=”right”]Inter är en toppklubb, så vi vill ta in toppspelare. — Roberto Mancini[/su_pullquote]

Liknande uppgifter dök upp redan i fredags då Inters manager Roberto Mancini, enligt Corriere dello Sport, efterfrågade ett bud från Inter av presidenten Erick Thohir på Palermo-stjärnan värt cirka 25 miljoner euro. Managern själv hyllade dessutom den lovande spelaren samma dag på en presskonferens.

— Inter är en toppklubb, så vi vill ta in toppspelare, sa managern på fredagsmorgonens presskonferens, enligt Football-Italia.

—  Jag måste säga att jag kände inte till argentinaren något vidare bra tidigare, men han är ung och han kommer säkert att bli en stor anfallare. Han skulle inte ha några större svårigheter att spela med Icardi, men han är en Palermo-spelare så det är svårt att prata om honom just nu.

Utmanas av Juventus
Ligakonkurrenten Juventus uppges vara i ledarsätet i jakten men enligt Palermos president Maurizio Zamparini ska även Arsenal, Barcelona, Manchester City, Chelsea och Paris Saint-Germain vara intresserade. Tidigare uppgavs Manchester United också vara med i slaget, där presidenten hävdade att kontakt fanns mellan parterna, men i uttalandet om intresserade klubbar inkluderades inte The Red Devils som kandidater.

Kostar minst 40 miljoner euro
Paulo Dybala, 21, har den här säsongen slagit igenom rejält i Serie A. Med 13 gjorda mål och åtta framspelningar i ligaspelet har han varit en avgörande faktor till att laget placerat sig på en nuvarande elfteplats i tabellen. För egen del ligger han på en femteplats i skytteligan i Serie A.

Han har spelat för Palermo sedan sommaren 2012, då han köptes in från Instituto för 1,76 miljoner pund, motsvarande drygt 2,42 miljoner euro. Det nuvarande avtalet med Serie A-klubben sträcker sig till sommaren 2016 och Palermos president Maurizio Zamparini slog tidigare den här säsongen fast att det krävs minst 40 miljoner euro för att köpa loss argentinaren.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply