Bekräftelsen: ”Självklart följer vi Sterling”

Real Madrid följer Raheem Sterling

Den forne fotbollsstjärnan och numera i Real Madrids tränarstab, Zinedine Zidane bekräftar att den spanska storklubben följer Liverpool-liraren Raheem Sterling.

Den lovande 20-åringen Raheem Sterlings kontraktssituation i The Reds fortsätter att vara på tapeten. I dagsläget har Liverpool inte lyckats nå en överenskommelse med spelaren gällande ett nytt kontrakt.

Samtidigt har intresse ute i Europa växt för den lovande engelsmannen. Utländska giganter som Bundesligas ligasuverän Bayern München och Real Madrid, som körde över Granada i helgen med klara 9-1, har nämnts som kandidater. Men även ligakonkurrenterna i Premier League, Arsenal och Manchester City, ska vara intresserade.

”Givetvis följer vi honom”

Och nu bekräftar en av tränarna i Real Madrids tränarstab att det finns ett intresse för spelaren. Sen är det inte direkt vilken tränare som helst som yttrade sig om stjärnan. Det är självaste Zinedine Zidane som kommer med bekräftelsen.

— Vi vet vem Sterling är och givetvis följer vi honom som spelare. Det finns väldigt få spelare i världen som kan förbättra Real Madrids trupp, så det är fullt förståeligt att vi följer utvecklingen för de bästa unga spelarna i världen, säger Zinedine Zidane till den engelska tabloiden Daily Mail.

Se även: LISTA — Fem andra kontraktsfejder i Sterling-anda!

”Vi följer många av de bästa”

Den franske tränaren som styr och ställer i Real Madrid Castilla, som även hade en mycket framgångsrik karriär som spelare i den spanska storklubben, förklarar att det inte direkt är något konstigt med att de håller ett öga på spelaren.

— Vi följde [Gareth]Bale i över ett år och detsamma gäller med Isco och även [Raphael]Varane.

— Vi följer många av de bästa unga spelarna i Europa, sen om vi känner att de har något att erbjuda Real Madrid, då tar vi kontakt med deras klubb och försöker att genomföra steget därefter.

”Handlar inte om pengar”

Raheem Sterling, 20, bekräftade själv förra veckan att han nobbade ett kontraktsförslag från Liverpool värt 100.000 pund i veckan. Den engelske landslagsmannen slog samtidigt fast då att nya samtal med The Reds får vänta till sommaren.

— Det har i över huvud taget inte med pengar att göra. Det har aldrig handlat om pengar. Jag är ute efter att vinna troféer i min karriär, det är allt jag pratar om, sa Sterling till brittiska BBC förra veckan.

— Jag pratar inte om hur många bilar jag kommer att köra, hur många hus jag har. Jag vill helt enkelt bara bli så bra som jag kan bli, fortsatte Sterling.

Kontrakt till 2017

Stjärnans nuvarande kontrakt med Liverpool sträcker sig till sommaren 2017. Det har hittills blivit sex mål och åtta framspelningar på 18 ligamatcher för yttermittfältaren samt ytterligare en framspelning i Champions League-gruppspelet i höstas. Spelaren värderas, enligt Transfermarkt.de, till 26,4 miljoner pund, motsvarande drygt 30 miljoner euro.

[su_box title=”FAKTA: RAHEEM STERLING” box_color=”#fc0600″ title_color=”#000000″ radius=”4″]

Född: 8 december, 1994
Nationalitet: England
Position: Yttermittfältare(höger)
Klubb: Liverpool
Kontrakt: 30/6-2017
Landskamper: 14
Transfervärde(enligt Transfermarkt): 26,4 miljoner pund
[/su_box]

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply