Inters transferplan för Yaya Touré

bet365

Brittisk media rapporterar på tisdagsmorgonen att Roberto Mancinis Inter ska försöka locka till sig Manchester City-stjärnan med hjälp av ett femårskontrakt.

Yaya Toure, 31, har spelat för Manchester City sedan 2010, då Roberto Mancini värvade in den ivorianske stjärnan till klubben. Under våren har uppgifter hävdat att den skicklige mittfältarens tid i Manchester kan närma sig sitt slut.

Mancini desperat efter Touré
En av de hetaste kandidaterna till att värva Yaya Touré i sommar är Inter – som tränas av Roberto Mancini. Italienaren ska trots mittfältarens höga ålder(fyller 32 nästa månad) vara desperat efter att värva den forne Barcelona-spelaren.

Daily Mail rapporterar på tisdagsmorgonen att Inter planerar att locka till sig stjärnan i sommar med hjälp av ett femårskontrakt. Ett avtal som skulle betyda spel för Nerazzurri för Yaya Touré även efter sin 37-årsdag.

City vill förlänga
Inters manager sägs arbeta hårt bakom kulisserna för att få återförenas med mittfältaren, men Daily Mail rapporterar samtidigt att Manchester City vill behålla liraren. Efter säsongens slut kommer storklubben att erbjuda ett nytt kontrakt till spelaren, och även en möjlighet till att bli ambassadör för klubben efter karriären.

De får dock räkna med att Inter kommer att knacka på dörren i sommar, som är övertygade om att stjärnan som i dagsläget tjänar 100.000 pund i veckan, kan leverera långt efter sin 30-årsdag i Serie A – precis som en viss Andrea Pirlo. Ivorianen värderas till 28 miljoner euro, enligt Transfermarkt.de.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply