Hamann: ”United optimalt för Hummels”

bet365

Allt fler nyheter flödar som pekar mot att Mats Hummels, 26, ska lämna Borussia Dortmund för Premier League-klubben Manchester United. Nu hävdar även den forne mittfältaren Dietmar Hamann att en övergång skulle vara det bästa alternativet.

Den 26-årige mittbacken Mats Hummels har under säsongen länkats friskt ihop med en flytt från Borussia Dortmund. Det klart hetaste spåret har varit Manchester United, där klubbens manager Louis van Gaal uppges vara inställd på att värva spelaren. Dessutom har rapporter från media hävdat att det varit en kontakt mellan den tyske spelaren och Premier League-klubben, där han ska ha utlovat spel i framtiden för Manchester United.

Och den tyske landslagsstjärnan har själv nyligen sagt att han har börjat fundera gällande sin framtid. Men i samma ögonblick slog ha fast att de tidigare uppgifterna om att han utlovat spel på Old Trafford i framtiden, inte stämmer.

”Van Gaal behöver honom”
Men trots det fortsätter uppgifterna att flöda i media. Nu har den forne Liverpool-mittfältaren Dietmar Hamann uttalat sig om saken. Enligt honom skulle en flytt till Manchester vara det optimala att göra för 26-åringen.

— Han är intressant för flera klubbar. Hummels har gjort några enastående framträdanden i Dortmund men en övergång är logisk för båda parter, säger Hamann till tyska tv-kanalen Sky90.

— Han har gjort allt med Dortmund och befinner sig nu vid ett tidpunkt där han behöver en ny utmaning. Van Gaal vill ha honom och United behöver någon som kan bygga upp deras spel.

Mindre bra säsong
Borussia Dortmund-kaptenen har den här säsongen spelat 18 ligamatcher , två i tyska cupen och ytterligare fyra i Champions League-sammanhang för Bundesliga-klubben. I den finaste av turneringar i klubbfotbollen blev det dock blev respass i åttondelen mot Juventus, efter att de förlorat returen hemma på Signal Iduna Park med 0-3 och totalt förlorat dubbelmötet med klara 1-5.

Mittbacken själv har hittat nätet en gång i Bundesliga den här säsongen, som annars varit en stor besvikelse för både spelaren och klubben med en nuvarande blygsam tionde plats i tabellen. Senast blev det en förlust med uddamålet mot Bayern München, där forne lagkamraten Robert Lewandowski stod för matchens enda mål. Dortmund får under våren sikta in sig på att försöka ta en Europa League-plats.

Kontrakt till 2017
Mats Hummels själv står i dagsläget på ett kontrakt som, enligt Transfermarkt.de, sträcker sig fram till sommaren 2017. Och spelaren som tillhört Borussia Dortmund sedan 2009, då han köptes loss från Bayern München för 3,7 miljoner pund, värderas idag enligt Transfermarkt.de till 30,80 miljoner pund.

— Hans era har kommit till ett slut. Han har inte spelat lika bra det här året men är fortfarande väldigt framgångsrik. För båda parter skulle det vara bäst om Hummels byter klubb i sommar, säger Hamann.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365