Fernandinho lämnar Manchester City för Juventus?

Juventus vill värva Citys mittfältare

Fernandinho sitter på ett utgående kontrakt med Manchester City. Nu kan Juventus bli mittfältarens nästa destination.

Fernandinho, 31, har varit i Manchester City sedan 2013 och sitter nu på ett kontrakt som löper ut om ett halvår. Premier League-klubben har inte varit särskilt angelägen av att förlänga med spelaren och därför har han nu börjat se över sina alternativ bortom Etihad Stadium. Enligt Calciomercato ser det ut som att brassens nästa destination blir Serie A-giganten Juventus.

Inför säsongen tappade Juventus sin mittfältsdynamo Paul Pogba till Manchester United och sedan dess har man jagat förstärkning. Både Zenit St. PetersburgAxel Witsel och Blaise Matuidi från Paris Saint-Germain har varit på italienarnas radar men med tanke på att Fernandinho sitter på ett utgående kontrakt hade han varit det mest prisvärda alternativet eftersom man kan värva honom som bosman i sommar alternativt få ett reducerat pris i januari.

Fernandinho har inte ansetts vara ett förstahandsval i startelvan under sin tid i City, men har fått speltid när viktiga stjärnor som Yaya Toure varit skadade. I Juventus hade han sannerligen inte varit given heller med tanke på att spelare som Sami Khedira och Kwadwo Asamoah redan finns i truppen, men hans närvaro hade trots det bidragit till ökad konkurrens.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply