Så mycket tjänar agenterna på stjärnövergångarna

Spelaragenterna drar in monsterbelopp under försäljningarna

Livet som spelaragent är både intensivt och osäkert. Men för de agenter som har fotbollsvärldens största stjärnor som sina klienter innebär det ett liv i ren lyx. Så här mycket tjänar dem på sina övergångar.

Inom den moderna fotbollen är det en självklar förutsättning att man som spelare ska ha en agent som sköter ens karriär vid sidan av fotbollsplanen. Utan en agent är det lätt att som spelare bli lurad och utnyttjad under förhandlingar men givetvis är det inte bara för klientens skull de arbetar. Som framgångsrik fotbollsagent kan man nämligen leva ett liv i ren lyx om man jobbar ihop med den rätta klienten. Marca har nu avslöjat exempel på vilka summor agenterna drar in när storspelare skriver på för diverse klubbar.

Volker Struth – agent för Toni Kross 

Volker Struth, agent för Real Madrids mittfältare Toni Kroos, är en av världens bäst betalda spelaragenter. När Toni Kroos nyligen förlängde med klubben tog han hem en summa värd 5 miljoner euro för sin roll i förhandlingarna. Summan har delats upp i två delar, där 2 miljoner redan har blivit överförda och resterande 3 miljoner får han om klienten stannar i Real efter 2018.

Jonathan Barnett och David Manasse – agent för Gareth Bale

Den summan bleknar dock i jämförelse med vad Gareth Bales agent Jonathan Barnett och hans affärspartner David Manasse drog in när yttern lämnade Tottenham Hotspur för Real madrid 2013, då den totala affären slog världsrekord då. Barnett och Manasse tjänade 16,3 miljoner euro på affären.

LÄS ÄVEN: Gareth Bales lön 2016/2017

LÄS ÄVEN: Sju saker du kan köpa med Gareth Bales nya lön

Mino Raiola – agent för Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Romelu Lukaku 

Men den i särklass största inkomsttagare som hittills blivit avslöjad är stjärnagenten Mino Raiola. När Paul Pogba såldes till Manchester United för 105 miljoner euro i somras tjänade agenten hela 27 miljoner av avgiften. Det har också visat sig att han fått in hela 37 miljoner euro sedan 2012 enbart på Pogbas karriär, och då ska man inte heller glömma att Raiola har andra som Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku bland sina klienter.

LÄS ÄVEN: Zlatans lön i Manchester United

LÄS ÄVEN: Paul Pogbas sjuka lön i Manchester United

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply