Douglas Costa närmar sig en flytt till Juventus

Douglas Costa närmar sig en flytt till Juventus

Lämnar Bayern München för Juventus?

Douglas Costa ser ut att lämna Bayern München. Spelaren är nära en flytt till Juventus, skriver Football Italia.

Mycket talar för att Douglas Costa snart är en Juventus-spelare. Den italienska klubben kommer att flyga till Tyskland under nästa vecka för att träffa Bayern München, spelarens nuvarande klubb. Under det mötet kommer brasilianarens övergång att blir klar, uppger Football Italia.

Flera källor inom båda föreningarna säger att det är troligt att klubbarna kommer att vara överens om detaljerna för en övergång för Costa. 26-åringen lämnar Bayern för cirka 30 miljoner euro. Juventus kan behöva betala mer för Costa i framtiden, beroende på hur spelaren presterar i klubben.

Allegri vill ha Costa

Den stora anledningen till att Juventus vill värva Costa är att det är en övergång som Max Allegri vill se. Tränaren har imponerats av spelarens mångsidighet, där sydamerikanen kan spela på flera olika positioner. Han kan användas som både höger- och vänsterytter och även som en spelare som ligger precis bakom en anfallare.

Costa kom till Bayern München för två år sedan. Under den senaste säsongen gjorde han sju mål och nio assist för klubben.

Juventus jagar flera

Juventus är även på jakt efter andra nyförvärv. Det talas om att föreningen vill värva Federico Bernardeschi från Fiorentina och att italienarna jagar Arsenals Wojciech Szczesny.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply