Cesare Prandelli: “Juventus är fortfarande med I titelracet”

Lyfter Juventus och Inter

Juventus fick en väldigt tuff start på säsongen men har börjat jobba ikapp sig. Nu tror Italiens förre förbundskapten på att de har chanser att minska avståndet ännu mer inom en snar framtid.

Den gamla damen har inte gått som tåget i Serie A, framför allt inte under inledningen av säsongen. Till en början låg Turin-laget närmare en nedflyttningsplats än förstaplatsen, men nu har det tagit fart för Juventus igen.

Många poäng att spela om

Flera trodde efter de första omgångarna att Juventus redan var ute ur bilden, men Napolis Marek Hamsik – precis som den förre förbundskaptenen för Italiens fotbollslandslag, Cesare Prandelli – tror att Juve har mycket kvar att ge.

– Juventus? Räkna inte bort dem än. Precis som Fiorentina är de ett lag som just nu har europeisk cup-mentalitet. Dessutom är det 27 omgångar kvar och 81 poäng att spela om. Att Juventus ska kunna ta ikapp nio poäng med de förutsättningarna är inte omöjligt, säger Prandelli enligt FootballItalia.

Försvarar Inter

Den 58-årige italienaren passar även på att försvara Inter, som i hemlandet fått kritik för att spela tråkigt. Bland annat har Inter släppt in få mål men även gjort få mål då deras målskillnad är 16-7 på 13 omgångar. Milano-laget har exempelvis gjort åtta, tio och tolv mål fler än de övriga lagen i Serie A:s toppstrid.

– Jag tycker inte man ska kritisera ett lag som leder ligan för att spela tråkigt, de vinner trots allt matcherna. Dessutom tror jag att de behöver tid. De andra lagen har mer samspelta trupper. Ge Inter några omgångar, sen tror jag att målskyttet kommer lossna rejält, säger den förre förbundskaptenen.

Inter leder Serie A med två poäng före Fiorentina och Napoli samt en poäng före Roma. Juventus ligger sexa med nio poäng färre än Inter.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply