bet365

Buffon har inga planer på att sluta

Gianluigi Buffon kommer fortsätta vakta målet för Juventus ett tag framöver

Det har surrats flitigt i media om vem som kommer att bli Gianluigi Buffons ersättare när denne slutar. Nu går Buffon själv ut och säger att han inte har några planer alls på att lägga handskarna på hyllan.

Gianluigi Buffon har haft en fantastisk karriär. Den nu 37-år gamle italienaren kom till Juventus från Parma säsongen 2000/2001 och har bland annat sex Serie A titlar samt ett VM-guld på meritlistan. Men det har pratats ett tag om att Buffons storhetstid snart är över och i media har det surrats flitigt vem som kommer ersätta honom. Främst har Fiorentinas brasilianske målvakt Neto lyfts fram som en potentiell ersättare och Juventus ryktades vara väldigt nära att värva honom under vinterfönstret. Nu går däremot Buffon själv ut och säger att han inte har några som helst planer på att sluta.

”Jag känner mig i toppform”

Efter Champions League-matchen igår(tisdag) sa Buffon att det vore onödigt att sluta nu när han känner sig i så bra form.

– En spelare slutar när han känner att han inte är riktigt där han brukade vara på planen. Om man ser det objektivt, jag är inte där än. Jag kommer fortsätta att spela så länge jag känner att jag gör det bra, annars vore det bara onödigt. Varför säga farväl till fotbollen när du fortfarande spelar bra? sa Buffon efter matchen.

Bra utgångsläge inför returen

Buffon var i toppform under Champions League-kvarten för sitt Juventus då han höll nollan och stod för ett par riktigt svettiga räddningar. Juventus vann matchen med 1-0 efter ett straffmål signerat Arturo Vidal, ett resultat som ger ett mycket bra utgångsläge inför returen i Monaco.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply