Benfica försöker höja VNL:s utköpsklausul

Benfica försöker höja VNLs utköpsklausul

Victor Nilsson-Lindelöf kan komma att säljas dyrt

Benfica besitter en av de största försvarstalangerna i Europa i svensken Victor Nilsson-Lindelöf, även kallad VNL. Nu försöker klubben höja hans utköpsklausul för att kunna få så mycket pengar som möjligt vid en försäljning.

Han är en av de största svenska försvarstalangerna på flera decennier och i Portugal beskrivs han som en blivande stjärnmittback, även om han redan är ordinarie i storlaget Benfica. Det är därför inte konstigt att man försöker sälja VNL för en rejäl summa för att förstärka klubbkassan. Det är nämligen både Benficas och Portos stil, att fynda spelare billigt för att sedan sälja vidare de dyrt ut i Europa.

Det saknar heller inte klubbar som vill ha VNL. Det pratas mycket om Juventus, Napoli, Milan, Inter, Paris Saint-Germain men även klubbar som Chelsea och Manchester United har sagts vara intresserade. VNL:s nuvarande utköpsklausul ligger på cirka 300 miljoner kronor. Nu försöker Benfica höja den summan till mellan 400 och 600 miljoner kronor.

Är öppen för försäljning

Den portugisiska sidan Correio da Manhã skriver att Benfica håller på att förhandla om VNL:s utköpsklausul från 30 miljoner Euro till 60 miljoner euro. Italienska sajten Tuttomercatoweb menar också att Benfica vill öka klausulen, men till 40 miljoner euro och inte 60.

Tuttomercatoweb menar också att VNL sägs vara namnet som är högst upp på klubbens önskelista. Tillsammans med Juventus är man hetast i jakten på 22-åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365