bet365

Malmö FF förhör sig om Michael Olunga

Malmö FF förhör sig om Michael Olunga

Djurgårdens Michael Olunga kan hamna i MFF eller utomlands

Under 2016 var Michael Olunga en ständig ljuspunkt i ett Djurgården som hamnade i ingemansland i Allsvenskan. Kenyanen ser dock ut att vara ett förlorat namn inför nästa säsong då flera klubbar rycker i honom.

Djurgården befinner sig i en svår situation. Man är en etablerat allsvensk klubb, men man ligger varken nära degradering eller ett guld. Klubben har ett beslut som man måste ta: ska man satsa mot toppen eller nöjer man sig med den medelmåttigheten som klubben just ny genomsyras av i fotbollssektionen?

DIF visade styrka i våras när man lyckades locka till sig den stora talangen Michael Olunga. Kenyanen var jagad runt om i Europa, främst i Belgien, men valet för på Djurgården. 22-åringen smällde in 12 mål i sin första säsong i Sverige och succén ser nu ut att leda honom till nästa steg i karriären. Malmö FF, Real Betis, Club Brügge och Lokeren har hört av sig till DIF gällande Olunga.

Har sex landslagsmål

Olunga har gjort sex mål på sina 16 landskamper för Kenya sedan debuten förra säsongen. Den 190 centimeter långa,  hårdföra anfallaren ser nu ut att bli Kenyas nästa superstjärna efter McDonald Mariga i fotbollsvärlden.

Enligt sidan Soka har flera klubbar pratat med Djurgården gällande Olunga. Malmö FF, Real Betis, Club Brügge och Lokeren är klubbarna som ligger närmst till hand just nu menar sajten.

Vad tjänar samtliga spelare i Djurgården. Vi har samlat hela DIF:s lönelista.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply