Anklagelserna: ”Jag tror Zlatan dopade sig”

Anklagelsen: "Jag tror Zlatan dopade sig"

Friidrottstränaren doping förklarar Zlatan Ibrahimovic

I en intervju med NWT säger den före detta förbundskaptenen för friidrottslandslaget Ulf Karlsson att han tror att Zlatan Ibrahimovic dopat sig.

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges bästa fotbollsspelare någonsin. Malmösonen har varit i klubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och PSG och vunnit ligaguld i varje lag som han spelat. Nu säger dock den före detta förbundskaptenen för det svenska friidrottslandslaget att han tror att Zlatan dopat sig.

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, sade Karlsson till NWT när Värmlands idrottshistoriska sällskaps idrottscafé hade ett seminarium under tisdagen.

Den svenska superstjärnan har aldrig testats positivt för doping men trots det säger Karlsson att han tror att Zlatan och Albin Ekdal tagit otillåtna preparat.

– De är mer befriade från tester än individuella idrottare. Zlatan gick upp tio kilo muskler på ett halvår i Juventus. Det är omöjligt att göra det på så kort tid. Och Albin Ekdal gick upp åtta kilo i samma klubb. Jag tror att kulturen levde kvar i Juventus på den tiden. De hade en doktor som tidigare hade blivit avstängd 22 månader, säger Karlsson till NWT.

Han lägger dock till att han inte tror att de båda gjort det med mening.

– Jag tror inte att han har medvetet försökt dopa sig. Det är bara kolla på gamla DDR, där har merparten som varit dopade förmodligen inte vetat om det. Och ta Linda Haglund till exempel, som fick preparat. Jag tror inte att spelarna hade varit beredda att äta något om det varit otillåtna medel, säger han till Sport-Expressen.

SvFF svarar med hårda meningar

Niklas Bodell som är presschef för svenska fotbollsförbundet säger följande efter Karlssons uttalande.

– Det är en väldigt, väldigt allvarlig anklagelse. Att påstå något sånt utan att ha på fötterna, det är för mig väldigt uppseendeväckande och förvånande. Jag vill inte spekulera eller tangera Karlssons påstående, men det låter fullständigt befängt i mina öron, säger Bodell till Sport Expressen och fortsätter:

– Om jag var i Ulf Karlssons kläder skulle jag vara väldigt försiktig med såna anklagelser i rent spekulativt syfte. Det upprör mig, om jag ska vara riktigt ärlig, fortsätter han.

Zlatan Ibrahimovic spelade i Juventus under 2004-2006 och Albin Ekdal tillhörde klubben mellan 2008 och 2010 men var utlånad till Siena under den sista säsongen.

 

På onsdagskvällen spelade PSG mot Manchester City i Champions League, en match som slutade 2-2.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply