Chelsea kan bryta rekordtransfersumma för Paul Pogba

Chelsea kan bryta rekordtransfersumma för Paul Pogba

Kan gå med på att möta utköpsklausulen på 97 miljoner pund

Chelseas ägare Roman Abramovich kan enligt rapporter vara villig att bryta transferrekordet och betala utköpsklausulssumman som Juventus kräver för Paul Pogba – som ligger på 97 miljoner pund.

I måndags så presenterades Antonio Conte som den som permanent kommer att ta över efter Guus Hiddink och Jose MourinhoStamford Bridge. Han kommer att tillträda på posten som tränare för Chelsea efter EM 2016 och italienaren sägs vara mycket angelägen om att få återförenas med några av sina gamla Juventus spelare på Stamford Bridge. En av dessa skall vara Paul Pogba, som just nu är väldigt het på transfermarknaden. Dock håller Juventus ett benhårt grepp om mittfältaren och har satt summan på utköpsklausulen på hela 97,5 miljoner pund, en rekordsumma för en transfer ifall någon faktiskt skulle betala den.

The Sun rapporterar nu, via Metro, att Roman Abramovich – Chelseas ägare – skall ha sagt att han är beredd att betala summan på 97,5 miljoner pund för att få värva den 23årige franske superstjärnan från Italien. Det sägs också att Chelsea skall ha lovat Juventus att de inte kommer att gå efter Paris Saint-Germains striker Edinson Cavani då de vill behålla sin relation med den italienske storklubben. Conte skall även vara intresserad av deras starke försvarare Leonardo Bonucci.

Pogba har tidigare spelat i Manchester United, där han var mellan 2011 och 2012 innan han gjorde flytten över till Juventus och Serie A. Han har även spelat i alla u-lag i Frankrike innan han 2013 fick debutera för Frankrikes seniorlandslag.

Högsta transfersumma i fotboll – 86 miljoner pund

Högsta transfersumma i fotboll uppgår till 86 miljoner pund (ca 100 miljoner euro). Transfersumma-rekordet innehas av Real Madrid som satte nytt rekord när de köpte loss Gareth Bale från Tottenham Hotspur. Bales transfersumma är fortfarande världens dyraste övergång genom tiderna. Den näst högsta transfersumman erlades i samband Cristiano Ronaldos övergång från Manchester United till Real Madrid. Den gången fick Real Madrid betala 80 miljoner pund.

Världens 10 dyraste övergångar
Dyraste startelvorna i Premier League
Dyraste spelarna över 30 år
Dyraste försvararna genom tiderna
Allsvenskans dyraste försäljningar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply