Arsenal i förhandlingar med Mauro Icardi

Arsenal i förhandlingar med Mauro Icardi

Interanfallaren kan gå till Premier League

Londonklubben Arsenal är en av flera stora europeiska klubbar intresserade av Inter Milans anfallare Mauro Icardi och det sägs att den argentinske anfallaren åker till London nästa vecka för att förhandla.

Arsenal är på jakt efter en anfallare, någonting som de desperat behöver. Danny Welbeck, som under förra säsongen var borta mycket på grund av skada hann i våras knappt återvända innan han ådrog sig ytterligare en skada som ser anfallaren vara borta i månader till. Olivier Giroud, ett annat alternativ för Arsene Wenger, har dippat i form det senaste och tränaren behöver plocka in ytterligare alternativ för att kunna rotera.

Det är här Inter Milans anfallare Mauro Icardi kommer in i bilden. Det har sedan tidigare ryktats om att anfallaren kan komma att gå till bland annat Premier League, med båda Londonklubbarna och ärkerivalerna Arsenal och Tottenham Hotspur intresserade av argentinarens tjänster. Även de båda italienska klubbarna Napoli och Juventus ryktas vara intresserade. Football-italia skriver nu att Icardi skall ligga i förhandlingar med Arsenal och att anfallaren kommer att träffa klubben nästa vecka när han reser till London.

Under de tre åren med Inter Milan har Icardi gjort 52 mål på 105 tävlingsmatcher vilket är imponerande siffror. Anfallaren står under kontrakt med Inter till juni 2019 och skulle det vara så att han kommer lämna ryktas priset för Icardi ligga på ungeär 50-70 miljoner euro, en bra prislapp med tanke på att argentinaren enbart är 23 år gammal. Arsenal har även ryktats vara intresserade av Gonzalo Higuain som spelar i Napoli, men anfallaren har en utköpsklausul i sitt kontrakt på 94 miljoner euro, vilket är en ganska häftig summa med tanke på att Higuain redan är 28 år gammal. Där skulle Icardi vara tillgänglig för ett mindre pris  och därtill ha ett par år mindre på nacken men fortfarande mycket erfarenhet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply