Ny italiensk klubb efter Albin Ekdal

Palermo uppges vara intresserade av landslagsmannen

Cagliari har ramlat ur Serie A och Albin Ekdal är ett hett namn på transfermarknaden. Ett brett intresse från italienskt, brittiskt, tyskt och även turkiskt håll har nu fått sällskap av ytterligare en klubb, Palermo.

Albin Ekdal, 25, lyckades inte göra tillräckligt den gångna klubblagssäsongen för att hålla Cagliari kvar i Serie A. Klubben kommer nästa säsong att spela i den italienska andradivisionen Serie B och väldigt lite talar för att den svenske landslagsmannen följer med ner, trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.

Stor mängd klubbar intresserade

Sedan tidigare har klubbarna Lazio, Trabzonspor, Fiorentina, Hamburg, West Bromwich Albion, Augsburg, Stuttgart, Tottenham och FC Köln länkats ihop med den svenske landslagsmannen som igår var med och spelade 0-0 på bortaplan mot Norge. På landslagssamlingen innan träningsmatchen berättade mittfältaren själv att han helst vill spela i tre specifika ligor.
– Jag trivs bra i Italien men samtidigt lockar såklart England och Tyskland – stora ligor med mycket publik. Det är de tre som är prioritet, sa mittfältaren till Sportbladet.

Palermo ansluter till jakten

Och på tisdagen kommer uppgifter från Sportitalia som säger att ytterligare en italiensk klubb är intresserad av den svenske mittfältaren. Den italienska källan säger nämligen att Palermo är intresserad av Albin Ekdal, som värderas till sex miljoner euro av sin nuvarande klubb. Den gånga säsongen blev det, trots den låga placeringen för laget, fem mål och tre målgivande passningar för Ekdal.

Han har elva landskamper på sin meritlista och är redan nu en viktig pjäs i Erik Hamréns landslag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365