Uppgifter: Roma och Manchester United slåss om PSG-back

Gregory van der Wiel kan vara på väg bort från Paris Saint-Germain

Le Parisien kommer på tisdagen med uppgifter gällande att Gregory van der Wiel, högerback i Paris Saint-Germain, kan vara aktuell för Roma och Manchester United.

Gregory van der Wiel, 27, värvades in av Paris Saint-Germain från Ajax sommaren 2012 för en summa på sex miljoner euro. Men med ett kontrakt som löper ut nästa sommar är den holländske landslagsmannen ett intressant alternativ på transfermarknaden för storklubbarna som behöver en ny skicklig spelare på högerbackspositionen.

Van Gaal vill ha honom

Och idag kommer uppgifter från den franska tabloiden Le Parisien som säger att Gregory van der Wiel kan lämna PSG i sommar, som han den numera avslutade säsongen vann totalt fyra titlar med. Enligt den franska tidningen ska han antingen skriva på för Premier League-klubben Manchester United eller Serie A-klubben Roma.

Den förstnämnda klubben, Manchester United, har som bekant Louis van Gaal vid rodret och det är vardagsmat att holländska spelare länkas ihop med Premier League-klubben. Le Parisien skriver där att samarbetet mellan Gregory van der Wiel och den holländske taktikern från när spelaren tog sig fram ur Ajax ungdomsakademi, kan leda till att de två holländska profilerna återförenas i The Red Devils.

Samtal med Sabatini

Samtidigt säger Le Parisien att Giallorossi ska vara inställda på att vinna slaget, där spelarens agent Mino Raiola redan ska ha träffat Romas sportdirektör Walter Sabatini för samtal. Noterbart är också att Roma har en klar plats i gruppspelsfasen av Champions League till nästa säsong, samtidigt som Manchester United först måste gå igenom den sista kvalrundan för att ta sig dit.

Den senaste säsongen blev det 41 matcher för högerbacken där han mäktade med sju målgivande passningar och dessutom ett mål. Han har totalt 43 landskamper på sin meritlista och värderas idag av Transfermarkt.de till nio miljoner euro.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply