Thomas Vermaelen läkarundersöks av Roma

bet365

Mittbacken lämnar FC Barcelona

Thomas Vermaelen är på väg bort från Barcelona. Den katalanska storklubben bekräftar att mittbacken är nära en övergång till Roma.

Thomas Vermaelen lämnade Arsenal för Barcelona för två år sedan. Men flytten blev inte så lyckad som man hade hoppats på för den belgiske landslagsmannen. Skador och bristande speltid har präglat stora delar av hans tid i La Liga, vilket inte hörde till vanligheterna när han spelade för Gunners. 30-åringen sitter på ett kontrakt med Barca som sträcker sig tre år till, men med tanke på hans situation i klubben har han ryktats bort under en längre tid.

På plats i Italien

Det har talats en del om en återvändo till Premier League, då Liverpool ska ha varit intresserade av försvararen. Men mest aktuell har en flytt till italienska AS Roma verkat. Uppgifter har under de senaste dagarna gjort gällande att man nått en överenskommelse med spelaren och hans representanter i Barcelona. Det ska handla om ett låneavtal värt 1,3 miljoner pund, avslöjar Il Corriere dello Sport. Dessutom har man lagt in en klausul i kontraktet som gör att Roma kan köpa honom permanent för 8 miljoner pund nästa säsong.

Barcelona bekräftar under söndagen att en övergång är mycket nära för den forne Arsenalspelaren: ”Med klubbens tillåtelse har Thomas Vermaelen rest till Rom för att genomgå en läkarundersökning hos AS Roma”, skriver man på sitt officiella Twitterkonto.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply