Uppgifter: Gianluigi Donnarumma förlänger med AC Milan

Uppgifter: Gianluigi Donnarumma förlänger med AC Milan

Har blivit erbjuden nytt kontrakt

AC Milans sensationelle målvaktstalang, 18-årige Gianluigi Donnarumma, jagas av toppklubbar världen över och sitter på ett kontrakt som löper ut nästa år, men Milan har ett nytt kontrakt redo för tonårstalangen, dock är inget underskrivet ännu.

AC Milan gav målvaktsstjärnan Gianluigi Donnarumma hans första Serie A-match, hans a-lags debut, redan som 16-åring, och vid 18 års ålder har den lovande målvakten redan spelat 63 Serie A-matcher. Han är ordinarie målvakt i Milan och har visat prov på verkliga talanger.

Detta har inte undgått storklubbar runt om i Europa, som är mycket intresserade av att se vad det kan bli av den italienske juvelen. Bland annat har Manchester United ögonen på Donnarumma, då han skulle kunna ersätta David de Gea, som ser ut att lämna för Real Madrid till sommaren. Uniteds stadsrivaler Manchester City uppges också vara intresserade av stjärnan, och beredda att betala. Serie A-giganterna Juventus ryktas också hålla ett nära öga på talangen.

Utvecklingen under året har gjort att Milan satt ihop en lukrativ deal som skall hålla Donnarumma kvar på San Siro. 18-åringens kontrakt går ut 2018, och han har ännu inte skrivit på en förlängning, men Metro rapporterar om att Milan är beredda att erbjuda honom ett kontrakt till 2022, och en löneförhöjning från 160 000 euro till 3,2 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply