Inhoppande Bangura hjälte för Elfsborg

Ett Elfsborg som kom med ett skönt självförtroende efter att ha tagit sig vidare till Europa League-gruppspel nu i veckan, skulle på söndagskvällen ta emot Djurgården som även de kom med bra självförtroende efter en 3-2-seger borta mot Norrköping förra veckan. En match som till slut slutade med en 1-2-seger för Borås-laget.

Den första halvleken skulle inledas i ett högt tempo där Alexander Prijovic som stänkte in ett hattrick i debuten mot Norrköping, var ett ständigt hot för Elfsborg. Samtidigt som Niklas Hult gjorde det jobbigt för Djugården med sina löpningar. Det var Djurgården som skulle ta ledningen i matchen (trodde man) men Prijovic 1-0-mål blev avvinkat för offside, ett beslut som i efterhand visades vara felaktigt.

Istället var det Elfsborg som kunde ta ledningen efter att Borås-lagets danske nyförvärv Mikkel Beckman, tryckt dit sitt första allsvenska mål på Stefan Ishizakis inlägg.

I den andra halvleken fick Djurgården dock sitt efterlängtade mål efter att Emil Bergström nickat in en frispark slagen av Andreas Johansson. Efter detta gjorde Elfsborg några rejäla rockader i laget och tog in stjärnor som Lasse Nilsson, Anders Svensson och Muhammed Bangura, byten som också gav effekt och Elfsborg tog efter detta över den andra halvleken mer och mer.

Efter ett antal lägen skulle till slut målet också komma efter att Stefan Ishizaki i den 90:e minuten tagit sig runt mycket fint på kanten och slagit in ett inlägg som Muhammed Bangura mycket vackert skallade in i Kenneth Höies högra kryss. Skönt för den annars ganska ifrågasatte anfallaren, som trots allt gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Efter detta hände inte mycket mer, utan Elfsborg kunde ta med sig alla tre poängen från Stockholm och kliver med detta upp på en femteplats i tabellen. Djurgården och sin tur får fortsätta att kämpa för att inte bli indragna i den absoluta bottenstriden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply