Mkhitaryan räddade Dortmund med två mål

Den armenske playmakern Henrikh Mkhitaryan värvades till Borussia Dortmund från ukrainska Shaktar Donetsk för cirka 255 miljoner kronor under sommaren. Under söndagskvällen gjorde han två mål för de tyska giganterna i sin tredje ligamatch för klubben när Eintracht Frankfurt besegrades med 2-1 på bortaplan.

Matchens första mål kom efter elva minuter när Marco Reus hittade fram till Mkhitaryan med en passning genom försvaret och armeniern satte bollen i nät med ett tillslag. Nio minuter innan paus hade Stefan Aigner en nick i stolpen på Takashi Inuis inlägg. På returen var Vaclav Kadles först och fick öppet mål innan han kvitterade till 1-1.

Elva minuter in i andra halvlek gjorde Mkhitaryan sitt andra mål för kvällen när han vandrade inåt från högerkanten och avlossade ett skott med vänsterfoten som gick in bakom målvakten Kevin Trapp lågt vid den bortre stolpen. Matchen slutade sedermera 2-1 till gästerna på Commerzbank-Arena.

Dortmund har inlett ligasäsongen på bästa möjliga sätt med fyra raka segrar och toppar Bundesliga efter fyra omgångar, två poäng före värsta rivalerna Bayern München. Frankfurt har bara tagit tre poäng av tolv möjliga och ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.