bet365

Ingen Pierre-Emerick Aubameyang till Arsenal – men Odion Ighalo?

Ingen Pierre-Emerick Aubameyang till Arsenal - men Odion Ighalo

Odion Ighalo till Arsenal i stället för Pierre-Emerick Aubameyang?

Arsenal letar efter en ny anfallare och två namn som nämns i media är Odion Ighalo samt Pierre-Emerick Aubameyang. Den sistnämnde ser dock ut att vara för dyr för Arsene Wenger, som i stället ser ut att rikta in sig på Ighalo.

Odion Ighalo, 26, i Watford och Pierre-Emerick Aubameyang, 26, i Borussia Dortmund är två spelare som nämns när det pratas om Arsenal och tänkbara värvningar på anfallssidan.

Pierre-Emerick Aubameyang för dyr för Arsenal

Arsenals manager, Arsene Wenger, är intresserad av båda två men ser ut att rikta in sig på den förstnämnde eftersom prislappen på Aubameyang är satt till £60 miljoner (745 miljoner kronor). Detta enligt uppgifter till brittiska The Mirror.

Gabonesen blev nyligen utsedd till årets afrikanska spelare 2015 och har hittills under säsongen gjort 27 mål på 27 matcher. Utöver det har han också ett kontrakt med Dortmund som sträcker sig till juni 2020. Arsenal var intresserade redan förra sommaren, men värdet på Aubameyang har ökat kraftigt efter succéhösten och det finns många klubbar som är ute efter honom.

Arsenal kan värva Odion Ighalo i stället

En anfallare som är betydligt billigare att köpa loss är nigerianen Ighalo, som tagit de engelska fotbollsfansen med storm under säsongen med sina 14 mål på 20 framträdanden. Wenger är intresserad av att ta in en ny anfallare efter säsongen och ser 26-åringen som ett bra alternativ eftersom han fortfarande är tillräckligt ung och redan bevisat att han kan göra mål i Premier League.

En annan klubb som visat intresse för Watford-anfallaren är Atlético Madrid. Den spanska huvudstadsklubben, som jagar titeln i La Liga, vill förstärka truppen i sommar och har, enligt The Mirror, scoutat Ighalo lite närmare. Ighalo själv har dock erkänt att han vill stanna i England och skulle gärna vilja spela för Manchester United i framtiden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply