Il Faraone bröt San Siro-förbannelsen

Ett hårt pressat Milan kom till mötet på San Siro, där ingen av Milano-klubbarna lyckats vinna den här säsongen. För motståndet stod för dagen Cagliari, som efter kalabaliken kring helgens planerade match mot Roma, fick se den matchen inställd och tilldömdes dessutom en 0-3-förlust.

Det var Milan som tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av matchen, där bland annat Stephan El Shaarawy var framme och hotade ett flertal gånger. När nollan väl sprack för hemmalaget var det just Il Faraone som låg bakom målet. Med kvarten spelad tog El Shaarawy ner en långboll, spelade vidare den till Montolivo som i sin tur passade den tillbaka till en fri El Shaarawy, som endas med målvakten gjorde inget misstag.

Milan kontrollerade sen tillställningen, bortsett fråån när Thiago Ribeiro hade ett farligt avslut som Abbiati räddade, och Milan var sen mycket nära att dubblera ledningen innan halvtidsvilan. Urby Emanuelsons hörna från höger tog sig in i straffområdet, där El Shaarawys volleyträff tog i ribban och ut till Pazzini vars nick knäades bort av försvararen Davide Astori.

Milan såg vid halvtidsvilan ut att kontrollera matchen, men i inledningen av den andra halvleken lyfte Cagliari upp spelet och hotade hemmalagets ledning med flera farliga chanser. Pinilla hade bland annat en farlig nick, precis som Ibarbo hade senare på Daniele Contis frispark. Strax efter det böts Robinho in och gjorde sin comeback efter skadan som hållt honom borta från spel.

Cagliaris press dog sen när Daniele Conti klumpigt armbågade Milans Pazzini i huvudet och därmed fick sitt andra gula kort och fick gå av planen. Ekdal böts sen in för Cagliari med tjugo minuter kvar, men gästerna lyckades inte hota Milan, som istället avgjorde matchen åtta minuter kvar av matchen. Inbytte Massimo Ambrosini levererade en perfekt passning till en fri El Shaarawy i Cagliaris straffområde, där han kyligt placerade in sitt andra mål för kvällen.

Efter det spelade Milan av matchen, där visserligen Kevin Constant hade ett bra läge men brände, och hemmalaget vann på San Siro med 2-0.