Arsenal manglade Coventry

Arsene Wenger luftade truppen en hel del i ligacupmötet mot Coventry. Martin Angha, Nico Yennaris och Damian Martinez var de ungdomar som fick chansen från start. Även Serge Gnabry (född 1995) fick hoppa in med 20 minuter kvar.

Efter en trevande inledning från Arsenal klev främst Arshavin fram och styrde upp tempot. Ledning skulle också komma, men inte ens förens den 39e minuten, det blev även Girouds första mål i klubben. Han fick ett fint inspel från Couqelin innan han elegant drog bollen förbi backen, innan han kallt chippade över Joe Murphy i målet.

Arsenal kunde ha gjort två noll innan halvtidsvilan nör Miquel gjorde en spektakulär bicycleta, men bollen gick precis över.

Bara fem minuter in i andra så kunde Giroud gett Arsenal ett mål till när han fick chansen från straffpunkten. Han sköt lågt nere till höger, men Murphy stod för en fin räddning. På samma hörna efter räddningen nickade Miquel på överkanten av ribban.

I den 57e minuten gjorde dock Oxlade-Chamberlain 2-0. Han bröt in från vänsterkanten, spelade ett fint väggspel med Andre Santos, innan han sköt ett hårt skott upp i krysset utanför straffområdet.

Sju minuter senare ökade Arshavin på ledningen efter ett lågt hårt skott i straffområdet efter samarbete med Giroud. Med 17 minuter kvar fick Walcott göra mål när han drev in från kanten, för att sedan skjuta i bortre hörnet förbi Murphy.

Coventry skulle dock få göra mål. Unge Callum Ball smet in mellan Djourou och Miquel efter ett inlägg och kunde enkelt stöta in 4-1 bakom Martinez. Miquel repereade misstaget strax efter när han nickade in Arshavins inlägg efter dåligt försvarsspel.

Walcott skulle även fullborda utklassningen när han gjorde, nästan identiskt som sitt tidigare mål, 6-1 till fansens stora glädje.