Ibiševic fixade segern mot Schalke

Vedad Ibiševic fortsätter att haka på toppen i tyska Bundesligas präktiga skytteliga. När hans VfB Stuttgart gästade Gelsenkirchen och FC Schalke 04 på Veltins Arena, blev han tvåmålskytt i en match som gästerna vann med 1-2.

Hemmalaget, i vitt denna eftermiddag, hade en kvalplats till UEFA Champions League att spela om, medan mittenlaget Stuttgart endast kan gotta sig åt några tabellplatsbyten med två omgångar kvar att spela. Trots att det var Schalke som verkligen behövde en trepoängare för att hålla undan, var det VfB Stuttgart som skulle kliva fram och bjuda upp till dans.

Det var förvisso hemmalaget som var spelförande och hade pressen framåt, men i matchens 25:e minut klev den bosniske anfallaren fram. Ibrahima Traoré hittade fram med passningen från vänster som Ibiševic kunde klämma in i nät.

Schalke jagade en kvittering samtidigt som SC Freiburg var på god väg att slå ligajumbon Greuther Fürth på Trolli Arena. Men det var Stuttgart som skulle gå segrande ur striden och det var ännu en gång en viss bosnisk anfallare som skulle se till att så blev fallet. Tim Hoogland stod för en fin långboll som friställde Christian Gentner bakom hemmalagets backlinje. Gentner hittade i sin tur en ännu renare Ibiševic i boxen som så småningom kunde rulla in 2-0 bakom en chanslös och förtvivlad Timo Hildebrand.

Schalke kom in närmare än ett dystert självmål som målvakten Sven Ulreich stod för på stopptid. Stuttgart segrade med uddamålet och visst blev Vedad Ibiševic den stora matchhjälte för gästerna från Stuttgart. Trots förlusten för Schalkes del, ligger man kvar på en kvalplats till Champions League, men tätt därbakom har vi SC Freiburg som ligger och nosar med endast en poäng till Schalke. I den sista omgången möts just Freiburg och Schalke, i en match där allt kommer att avgöras.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply