Reus räddade poäng åt Dortmund

På Volkswagen Arena var det dags för hemmalaget Wolfsburg att ta emot gästande Dortmund, två lag som inför mötet inte hade något direkt att spela för.

Trots båda lagens positioner i tabellen var det en händelsefull match där Dortmund fick en kanonstart när mittfältaren Sven Bender i den 5:e minuten hittade nätmaskorna bakom målvakten Benaglio. En chockstart för Wolfsburg som ändå reste sig och tog tag i taktpinnen.

Efter 14 minuters spel skulle Ivan Perisic visa att släkten är värst när han kvitterade med ett vänsterskott och åtta minuter senare skulle kroaten dubbla både sin och Wolfsburgs målskörd när han satte 2-1 på sitt gamla lag. Dortmund såg tagna ut och inte blev det bättre av att backen Naldo gjorde 3-1 i den 26:e minuten och Wolfsburg fortsatte att diktera villkoren.

Efter en händelsefull första halvlek hade Wolfsburg tagit en 3-1-ledning in till pausvilan.

Wolfsburg såg ut att ha matchen under kontroll och Dortmund hade svårt att hitta vägar igenom ett kompakt hemmaförsvar. Men det fanns en man på plan som lyckades inte bara en gång utan två gånger hitta vägar igenom Wolfsburg. Marco Reus sköt först, i den 84:e minuten, in reduceringen till 3-2 och fyra minuter senare i den 88:e minuten räddade han en poäng åt sin Dortmund när han prickade in 3-3.

En sen forcering av Dortmund gjorde att det blev oavgjort på Volkswagen Arena, Wolfsburg-Dortmund 3-3.