Hoffenheim allt närmare nedflyttning

Hoffenheim är illa ute i Bundesliga och en nedflyttning är nära. Idag tog man emot sjundeplacerade Hamburg och en vinst var ett måste för nästjumbon.

Bortalaget Hamburg var piggast i inledningen utav matchen och tryckte tillbaka Hoffenheim där Marcel Jansen hade den första målchansen, men hans nick gick utanför den vänstra stolpen. Matchbilden jämnades ut mer under matchens gång och det var ingen utav lagen som riktigt tog tag i taktpinnen.

Hemmalaget Hoffenheim skulle dock få en kalldusch i den 18:e minuten när sydkoreanen Heung-Min Son tryckte in 0-1 med pannan bakom Hoffenheim-målvakten Casteels. Samme sydkorean skulle sedan spela fram Dennis Aogo som i den 35:e minuten utökade Hamburgs ledning till 0-2, vilket också halvtidsresultatet skrevs till.

I andra halvlek skulle det bli ännu värre för hemmalaget när tjecken Petr Jiracek i den 60:e minuten prickade in 0-3 till gästarna och det var godnatt för Hoffenheim. Man skulle dock få ett tröstmål direkt efter Jiraceks 0-3-mål när Volland minuten efter gjorde 1-3.

I slutet punkterade Artjoms Rudnevs matchen då han satte 1-4 till gästerna. Hoffenheim är nu väldigt när nedflyttning till Bundesliga 2 efter Hamburgs förkrossande vinst med 1-4.