Stor dramatik när Freiburg segrade

Efter säsongens näst sista Bundesliga-omgång är SC Freiburg bara en pinne bakom FC Schalke 04 i jakten på en kvalplats till Champions League – i nästa vecka drabbar de samman.

SC Freiburg har under hela året pendlat bland mittenplaceringarna och de ädla platserna om Europa. Med bara en omgång kvar är man endast en pinne bakom FC Schalke 04, som snöpligt föll med uddamålet hemma mot Stuttgart. Freiburg däremot, tog planenligt tre poäng när man togs emot av ligajumbon Greuther Fürth på lördagseftermiddagen.

Det var förvisso jämnt och nervkittlande till sista sekund när redan nedflyttningsklara SpVgg Greuther Fürth tog emot europajagande SC Freiburg på Trolli Arena. Redan efter tre minuters spel nickade Matthias Zimmermann in 1-0 för hemmalaget, som var bekvämt och skapade en hel del farligheter mot ett tillfälligt trögt Freiburg.

Greuther Fürth bjöd upp till dans och visade att man kanske skulle kunnat pallrat sig kvar i det tyska finrummet. Efter pausvilan var det dock Freiburg som tog över, när man forcerade för att först kvittera och sedan sätta sig i förarsätet. Det dröjde dock till den 69:e matchminuten innan utjämningen skulle komma, när Jan Rosenthal trocklade sig fram in i offensivt straffområde. Efter smärre kaos hamnade bollen hos Jonathan Schmid som tryckte in bollen i nät.

Knappt tio minuter senare skulle bortalaget ta ledningen. Max Kruse avlossade bössan från 22 meter och såg hur den vackert skruvade sig i det bortre krysset. Målet var hans elfte och kan ha varit ett av hans viktagare i karriären tog Freiburg nu bara var en poäng ifrån Schalke i kampen om en kvalplats till Champions League. Men det var inte över ännu. I matchens slutliga minuter Daniel Siebert straff till hemmalaget där Nikola Đurđić fick chansen från elva meter.

Om Kruses mål var ett viktigt sådant, var målvakten Baumanns räddningen ack så viktigare när han räddade Greuther Fürth-anfallarens försök. Hemmalaget, som inte hade någonting att spela för, var så när på att förstöra festen för Freiburg, men istället blev Baumann den stora hjälten när han på stopptid räddade Freiburg från att sumpa chansen att nå Champions League. Med endast en omgång kvar att spela, ligger man bara en poäng bakom Schalke 04. I Bundesligas absolut sista omgång kommer allt också att avgöras, när Freiburg tar emot just Schalke 04 hemma på Mage Solar Stadion nästa vecka.