Hults hattrick avgjorde för Elfsborg

Den första halvleken dominerades totalt av det gulsvarta hemmalaget, som också tidigt skulle ta ledningen efter att ett samspel mellan mittfältarna Viktor Claesson och Niklas Hult – som avslutades med att den sistnämnde behärskat kunde placera in ledningsmålet.

Samme Hult var pigg halvleken igenom och således även inblandad i de flesta målchanser som hemmalaget skapade – detta dock utan resultat och det allsvenska hemmalaget fick därmed nöja sig med att gå till halvtidsvila med en uddamålsledning.

I den andra halvleken fortsatte Elfsborg att kontrollera händelserna och skulle efter några minuter uttöka sin ledning efter att Hult enkelt placerat in sitt andra mål för dagen på Johan Larssons fina framspelning.

Yttermittfältaren var dock inte nöjd där utan i matchens sista minuten fick hemmapubliken se 24-åringen kröna en fin insats med ett hattrick, återigen efter att ha blivit serverad av högerbacken och den nyblivne lagkaptenen Johan Larsson.

3-0 blev alltså slutresultatet och Elfsborg fick med detta en fin start på årets upplaga av Svenska Cupen.