Hull-ägaren vill ändra fler klubbnamn

Hull Citys ägare Assem Allam tog det udda beslutet att byta namn på sin klubb till Hull City Tigers. Nästa år kan det vara dags för nästa namnbyte, då man ska radera ”City” ur namnet. Då tycker Allam att fler klubbar ska göra samma sak.

– City, Town, County. Alla är meningslösa. När det gäller marknadsföring är det bättre med så kort namn som möjligt. Kolla bara på Coca Cola, Twitter, Apple. Om jag vore ägare i Manchester City skulle jag vilja byta namnet till Manchester Hunter, man behöver slagkraft. Hade jag haft tid hade jag föreslagit nya namn till alla klubbar kallade City, säger Allam till The Guardian.

Fansen har dock inte uppskattat detta, och det visade man i ett samlat pressmeddelande.

– Vårt lag är kanske en av de mest fantastiska fotbollshistorierna så här långt detta århundrade. Vi välkomnar förändring och framsteg. Men vi välkomnar inte förändringar som verkar ha minimal logisk förklaring, skrev man då.

Allam bryr sig dock inte särskilt mycket om fansens åsikter, utan han tänker mer på hur klubben fungerar affärsmässigt.

– Som en affärsman förbereder jag klubben för att sälja internationellt. För att göra det vill man ha ett kortare namn. Lämna över det här till mig. Jag är affärsmannen som styr klubben. Jag har inte råd att styra klubben utifrån fansens känslor.



You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365