bet365

Hernández matchvinnare i galet drama på Old Trafford

Efter poängtappet borta mot Swansea var Manchester United tillbaka på Old Trafford för att ta emot ett Newcastle som haft en tung säsong och låg på fjortonde plats i Premier League inför matchen. United hade ett försprång på fyra poäng ner till stadskollegorna Manchester City inför omgången, och City reste till Stadium of Light för att spela mot Sunderland samtidigt som United spelade mot Newcastle.

Det var bortalaget som tog ledningen tidigt i matchen, redan efter fyra minuters spel. Javier Hernández slog en dålig passning till Michael Carrick, som tappade bollen. Newcastle kontrade och Demba Ba sköt ett långskott som David de Gea släppte rakt ut i banan. James Perch störtade fram på returen och slog in 1-0 för Newcastle.

United skulle dock komma tillbaka och kvittera efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet efter en frispark. Tim Krul räddade skottet från Hernández men Jonny Evans var först på returen och tryckte in 1-1. Några minuter senare återtog Newcastle ledningen i en kontroversiell situation.

Danny Simpson sköt ett långskott som styrde på Evans och gick in i mål bakom de Gea. Papiss Cissé, som stod i offsideposition, drog dock i armen på Evans och var högst bidragande till målet. Den assisterande domaren underkände först målet, men efter samtal med Mike Dean ändrades domslutet och Newcastle fick med sig målet.

När lagen kom ut till andra halvlek passade Sir Alex Ferguson på att ge domarna en rejäl utskällning, efter att de valt att godkänna det tredje målet i matchen. Patrice Evra kvitterade dock till 2-2 efter en timmes spel med ett snyggt vänsterskott utanför straffområdet som överlistade Tim Krul. Det var fransmannens fjärde mål för säsongen.

Ännu en gång skulle dock Newcastle ta ledningen på Old Trafford. Efter 69 minuter fick Gabriel Obertan in bollen i straffområdet till Cissé, som pangade in ledningsmålet med vänsterfoten vid den främre stolpen. Robin van Persie utjämnade två minuter senare till 3-3 när han fick två försök och på det andra satte bollen i nät. Det innebar hans trettonde ligamål för säsongen och tog honom upp i delad skytteligaledning med Michu.

Båda lagen radade sedan upp chanser som mycket väl kunde resulterat i mål. United kunde fått med sig en straff när Fabricio Coloccini fick bollen på armen, men Mike Dean valde att låta spelet fortsätta. Både Hernández och van Persie hade sedan fina möjligheter till att ge hemmalaget ledningen – och på en kontring av Newcastle sköt inhopparen Sammy Ameobi bollen i stolpen. Ändå verkade matchen på Old Trafford sluta 3-3.

Men när klockan tickade upp mot nittio minuter och Michael Carrick skickade in ett perfekt inlägg mot straffområdet dök Hernández upp och tryckte in 4-3-målet bakom en chanslös Tim Krul. Ett makalöst slut på en fantastiskt underhållande match, som till slut fick Manchester United att jubla. Sunderland hjälpte också till mycket med deras 1-0-seger hemma mot Manchester City, vilket innebär att United numera har en sjupoängsledning i Premier League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply