Everton vann igen – nu mot Wigan

Wigans tuffa vecka bar vidare på en match på Goodison Park, efter sin, något snöpliga, förlust mot Arsenal. Everton däremot bara arbetar på i toppstriden, som man för ovanlighetens skull är med i så här års. En seger med 2-1 skulle det bli idag, men första målet kom sent.

I den 52a minuten gjorde Leon Osman 1-0. Ett oturligt baklängesmål för Wigan då Osmans skott touchade Caldwell, för att sedan ställa Al-Habsi fullständigt. 25 minuter senare kom även 2-0. Phil Neville slog ett snyggt inlägg till Phil Jagielka som kunde nicka in tvåan, via ribbans underkant.

Wigan skulle reducera genom Arouna Koné fem minuter senare efter uselt försvarsspel. Både Baines och Jagielka misslyckades med att rensa bollen och till slut kunde ivorianen peta in 2-1. Men närmre än så kom inte Wigan, därför kunde Everton fortsätta i kampen om de åtråvärda Champions League-platserna.