Hazard sänkte Hammers

Chelsea är numera ett av tre lag som på största allvar krigar om Champions League-platserna. London-klubben har hackat en aning under Benitez´ledning, vilket resulterat i att de även tappat det försprång som tidigare satte dem i en säker position gentemot Spurs och Gunners som slogs främst om fjärdeplatsen. Söndagens London-derby mot West Ham skulle på så sätt bli ett viktigt derby för Chelseas del.

Chelsea inledde som väntat starkt och satte med en gång press på Hammers´sargade försvar. Efter ett antal missade chanser av senegalesen Demba Ba slog hjärtespelaren Lampard till med pannan efter ett vackert förspel från belgen Eden Hazard. Den första halvleken slutade därefter 1-0.

Hazard och Chelsea fortsatte att imponera även i den andra halvleken, vilket gjorde det svårt för ett skadedrabbat West Ham att hävda sig framåt. Chelsea kunde med det punktera matchen i den 50:e minuten genom Eden Hazard som gjorde sin andra poäng för matchen.

Chelsea rycker med trepoängaren i bagaget och är nu en poäng före Spurs med en match till godo.