Grupp 7: IFK Göteborg vidare till kvartsfinal – Kalmar räckte inte till

IK Brage – Nyköping BIS: Inför bottenmötet i grupp 7 behövde Nyköping ta samtliga poäng och göra mer än sju mål för att knipa en plats i kvartsfinalen. Brage kom till gårdagens match med noll poäng från de två senaste cupmatcherna vilket innebar noll procents chans att avancera vidare till kvartsfinal då marginalerna till Blåvitt var förstora.

IK Brage kunde trots jumboplatsen i gruppspelet knipa och avsluta cupspelet med tre poäng mot Nyköping genom mål av Peter Nilsson, Mats Moldskred samt Dragan Kapcevic. Ledningsmålet gjordes av Nyköping genom Dagoberto Funes men Brage kunde vända och vinna med 3-1.

IFK Göteborg – Kalmar FF: Allsvenskt möte i Svenska Cupens slutomgång bäddade för en intressant gruppfinal. IFK Göteborg kom till dagens match på Valhalla IP med två segrar i rad med en målskillnad på fem plus. Kalmar FF som behövde vinna med minst två mål för att peta ner göteborgarna från tronen hade mycket att spela för.

Första halvlek slutade mållöst mellan de allsvenska lagen på konstgräset. IFK Göteborg kontrollerade matchen tämligen enkelt i första halvlek utan några märkvärdiga chanser. Kalmar FF reste sig därefter och behövde gå fullt ut i andra halvlek för att avancera till kvartsfinal. Romarinho gav gästerna ledningen på Valhalla och matchen blev därefter vidöppen.

Trots Tobias Hyséns straffmiss kunde IFK Göteborg hålla ut. Blåvitt får trots förlusten med 0-1 vänta in lottningen till kvartsfinalerna som sänds kl 19.00 på SVT. Där lottas IFK mot kommande kvartsfinalmotståndare.