Sent avgörande för Wigan mot Newcastle

Wigan är i allra högsta gran indragna i bottenstriden i Premier League och söndagens match hemma mot Newcastle skulle visa sig bli en otroligt viktig sådan. Newcastle som sliter för att undvika att blandas in i nedflyttningsstriden, fick se sig besegrade efter ett sent avgörande av hemmalaget.

I den första halvleken tog Wigan ledningen efter 18 minuters spel genom Jean Beausejour. Det var dock en situation efter 25 minuters spel som det skulle diskuteras om, när Newcastles nyförvärv Massadio Haidara åkte på en riktigt ful stämpling över knät av Wigans Callum McManaman som mirakulöst nog inte ens fick en frispark mot sig för händelsen. Haidara lämnade på bår och i halvtid stod det 1-0 til Wigan.

Newcastle kom dock tillbaka i den andra halvleken. Med 18 minuter kvar av matchen fick Davide Santon bollen till höger i straffområdet, där han kyligt tryckte in bollen förbi Wigans målvakt till 1-1. Kvitteringen skulle dock hjälpa föga, för Wigan avgjorde matchen i slutskedet av matchen.

Klockan stod på 90 spealde minuter när en stökig situation i gästernas straffområde slutade med att bollen kom fram till Arouna Kone som sköt in bollen till slutresultatet 2-1. Wigan knaprar där med in något på lagen ovan strecket, samtidigt som Newcastle missade chansen att rycka ifrån ytterligare.