Här är elvan – för de som vill göra fynd

Under årets sommarfönster har det pratats mycket om ”FFP”, rättare sagt; ”Financial Fair-Play”.

Men trots det har massor av rekord slagits, och då menar jag inte rekord i friidrott alá Usain Bolt. Jag menar såklart övergångskostnaden för flera spelare.

Manchester City har pungat ut massor av pengar för spelare som Jesus Navas, Fernandinho, Jovetic och Negredo.

Tottenham för Chadli, Paulinho och Soldado.

Barcelona för Neymar.

Och Real Madrid för spelare som Isco och Illaramendi.

Som bekant ryktas även Gareth Bale till Real Madrid och det för rekordsumman som sägs ligga på över en miljard kronor.

Efter alla dessa rekordsummor, kan man istället kolla på alla kap man kan göra.

Man kan göra kap med att betala lite för en spelare, eller så kan man göra kap då man inte betalar ett enda öre.

Caughtoffside har därför sammanställt en elva av de bästa ”free agents” som finns därute på marknaden.

Här är Caughtoffsides elva, med våra kommentarer om spelarna.

Målvakt: Craig Gordon, 30. Den forne Sunderland-keepern vaktade en gång i tiden Skottlands mål. Men efter alla skador fick han inget nytt kontrakt av Sunderland. För några år sedan klassades Gordon som en av Premier Leagues bästa målvakter. Uppvaktades då av Arsenal. Dras fortfarande med skador. Klubblös i 12 månader.

Högerback: Chris Baird, 31. Talangfull och rutinerad ytterback, som sedan några år tillbaka dragits med massor av skador. Efter sex år hos Fulham och på Craven Cottage fick han inget nytt kontrakt av Londonklubben. Har representerat Nordirlands landslag vid flertalet tillfällen. Har under denna sommar tränat med QPR i förhoppningar om ett kontrakt.

Mittback: Manuel Friedrich, 33. Den förre landslagsmannen för Tyskland är inte densamma back han en gång var. Men med sitt ledarskap och sin rutin skulle han göra nytta i flera försvar. Blev släppt av Bayer Leverkusen och har tränat på egen hand under sommaren.

Mittback: William Gallas, 36. Den sjukt rutinerade mittbacken med en kämpaglöd utöver det vanliga står klubblös. Den förre Chelsea och Arsenal-backen blev släppt av Tottenham efter minst sagt skadefylld tid i Spurs. Gallas styrka är hans ledarskap och kämparglöd. Han är även väldigt farlig vid fasta situationer offensivt. Har ryktats till nykomlingen Crystal Palace, men hans höga lönekrav är ett problem.

Vänsterback: Anthony Reveillere, 33. Den franske yterbacken var en gång i tiden en av världens allra bästa ytterbackar. Men efter massor av skador valde Lyon att inte förlänga kontraktet med forne landslagsmannen. Har uppvaktats av Cardiff City.

Högermittfältare: Yossi Benayoun, 33. Den israeliske landslagsstjärnan är nu klubblös. Efter lånesejourer hos Arsenal och West Ham valde Chelsea att släppa den hårt arbetande mittfältaren som även kan spela centralt. Mest känd för sin tid Liverpool. Jagas av flera klubbar, bland annat Crystal Palace, West Bromwich och New York Red Bulls.

Innermittfältare: Mahamadou Diarra, 32. Känd för sin tid Real Madrid. Men efter två skdefyllda säsonger i Fulham är den defensivt skicklige innermittfältaren från Mali klubblös. Har dock tränat med Fulham under sommaren i förhoppningar om att få ett nytt kontrakt. Om han är skadefri kan han bli ett riktigt kap.

Innermittfältare: Thomas Hitzlesperger, 31. Den förre landslagsmannen för Tyskland är nu klubblös. Efter en ganska fin, men skadefylld tid i England, där han tillhörde Everton, Aston Villa och West Ham tränar han nu ensam. Thomas är känd för sin spelförståelse och för sitt stenhårda skott. Skulle göra nytta på flera innermittfält i Premier League.

Innermittfältare: Mathieu Flamini, 29. Den förre Milan och Arsenalspelaren är nu klubblös. Efter en lyckad tid i Arsenal testade fransosen lyckan i Italien. Och den lyckan uteblev. Helt. Efter en miserabel tid i Milan tränar Flamini nu med Arsenal och enligt uppgifter är han ytterst nära ett kontrakt med Londonklubben. Flaminis styrka sitter i defensiven.

Vänstermittfältare: David Bentley, 28. Den en gång så upphaussade supertalangen är efter flera år av skadehelveten klubblös. Komfram som en talang i Arsenals ungdomsakademi, men han dög inte där, så därför flyttade han till Blackburn där han slog igenom. Men fastnade sedan på Tootenhams bänk och efter flera lånesejourer står han utan klubb. Espanyol, Malaga och FC Utrecht uppges alla var sugna på engelsmannen, vars styrka är hans inläggsfot.

Anfallare: Carlton Cole, 29. Representerade en gång i tiden Englands landslag, var även då en av Europas hetaste anfallare. Uppvaktades vid flera övergångsfönster av Wenger och Arsenal, men efter flera skadefyllda säsonger är den långe strikern inte lika het längre på transfersmarknaden. Fick inte förnyat förtroende av West Ham när han gjorde blott 2 mål på 29 matcher. Coles styrka är just hasn styrka, som han använder mer än gärna i det offensiva straffområdet. I Sina bästa stunder är han en av världens bästa straffområdsspelare. Har under sommaren jagats av Saint-Etienne och Crystal Palace.

Har du/ni någon spelare du/ni tycks saknas? Vem av dessa kan bli det största kapet? Kommentera gärna!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply