Espanyol vände och vann mot Valencia

Det var Espanyol som började matchen bäst hemma mot Valencia på Cornella El-prat. Man var nära matchens första mål i matchens första anfall, men dessvärre hamnade avslutet decimetern utanför. De blåvita hann även med att skapa och tillika bränna ytterligare två chanser innan det var Valencias tur att anfalla. Och vilket anfall sen – det slutade nämligen i ett ledningsmål strax innan tio minuter var spelade. Men Espanyol var hetare och desto mer samspelta denna afton och kvitterade även i den 32:a spelminuten genom nyförvärvet David Lopez.

Valencia var kunde minst sagt inte kännas igen under den första halvleken, så när domaren blåste av för halvtidspaus så var det troligtvis gästerna som kunde dra en lättare suck.

Den andra halvleken hade endast hunnit spelats i cirka två minuter innan Espanyols uruguayanska anfallare, Christian Stuani, avslutat in ledningsmålet. Men medan Valencia hade hoppats på en kvittering så utökade Espanyol istället på sin ledning genom Thievy Bifouma med endast några minuter kvar utav ordinarie speltid.

Men mer mål i matchen skulle det dock inte visa sig bli och därmed lyckades Espanyol med att vända från underläge till seger. I och med hemmalagets trepoängare är man fortsatt obesegrade efter två omgångar spelade (2-2 mot Celta Vigo dessförinnan). För Valencias del fortsätter det att, spelmässigt, gå tungt – även om man besegrade Malaga utan att imponera under den föregående helgen.