Juventus gick segrande ur ligapremiären

Gästerna öppnade starkast och spelet dominerades till en början av de gulklädda och trots flertal farliga målchanser lyckades Da Costa hålla tätt för sitt Sampdoria genom hela den första halvleken.

För hemmalagets del fick man nöja sig med ett stundtals kortvariga kontringar, som för det mesta bestod av långbollar på ytan till någon av de snabbfotade anfallarna, Eder och Gabbiadini.
 
Trots att regnet hade lagt sig inför den andra halvleken var gräset fortfarande snorhalt på Stadio Lugigi Ferraris och spelare från båda lagen föll titt som tätt likt bowlingkäglor. Men Juventus vägrade ge sig och man fortsatte satsa framåt och till slut skulle det till att betala av sig. Genom ett utmärkt samarbete av Vidal, Pogba och slutligen målskytten Tevez, kunde Juventus genom kvickt passningsspel i Sampdoria-boxen sätta ettan.
 
De blåklädda fortsatte jaga efter en kvittering men närmre än ett bortdömt offsidemål kom man tyvärr inte, och som extra salt i såret fick man även se Paolo Castellini kliva av planen efter ett rött kort i matchens slutskede.
Matchen slutade alltså 1-0 till Juventus, som tågar vidare i hopp om en ny Scudetto.
 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply