Guidetti: ”Jag har känt mig uppskattad redan från första dagen”

John Guidetti talar ut om flytten till Celta Vigo

Lördagen den 11e juli blev John Guidetti klar för Celta Vigo efter sin succéartade prestation i U21 EM där han förde Sverige till guld i somras. Nu talar han ut om flytten efter ett antal omtumlande och intensiva dygn.

John Guidettis karriär kan äntligen vara på rätt spår igen. Efter ett par halvmisslyckade utlåningar från Manchester City fann Guidetti äntligen storformen i sommarens U21 EM där Sverige tog EM-guld. Guidetti spelade en oerhört viktig roll med sitt slit och sitt hjärta längst fram med Isaac Kiese Thelin.

Sommarens prestation ledde till flera klubbars intresse och valet föll till slut på Celta Vigo. Efter ett antal intensiva dygn med läkarundersökning, förhandlade och liknande talar Guidetti nu ut om hela sagan:

– Jag har känt mig uppskattad redan från första dagen. Det är en väldigt ­familjär klubb med väldigt fina supportrar. Det har ­varit jättekul. Efter att jag kom hit var det här den ­enda klubben jag hade i hjärnan. Det kommer in saker från höger och ­vänster hela tiden, men jag kände att det här var ­handen i handsken för mig, säger 23-åringen till Sportbladet och fortsätter:

– Jag blev positivt överraskad (över staden Vigo). Jag visste att det skulle vara bra men det här var en riktigt grym stad med grymma människor som bor här. Det känns verkligen som en liten ­familj, alla är så vänliga.

”Jag gillar offensiv fotboll”

– Jag tror inte de signar mig för att jag inte ska ­spela. Sen kommer det självklart att vara en ­konkurrenssituation som överallt annars. Men jag backar mig själv och jag tog ju det här beslutet för att jag vill spela och för att det är en fantastisk klubb att spela i. Så jag hoppas på speltid, sen handlar det om att prestera också. Men jag tror att jag kommer att få chansen här.

Guidetti passar även på att hylla Celta Vigos tränare Eduardo Berizzo som gärna vill spela fotboll. Ofta stället Celta upp med ett offensivt 4-3-3 eller ett ännu offensivare 4-2-4.

– Jag gillar offensiv fotboll och sättet de spelar på passar mig väldigt bra. Jag tror att jag kommer att få mycket boll, många ­chanser och spela med många bra spelare. De kommer att ­skapa ­målchanser och det är ju perfekt för mig. Det är det man vill som anfallare, att man kan få målchanser och få göra en eller två ­baljor. Jag tror att det ­passar mig perfekt. Det ska bli kul att spela i världens bästa ­liga också.

John Guidetti ansluter till resten av laget den 17e juli efter en förlängd semester pga U21 EM. Därför missar han den första träningsmatchen mot Greuther Fürth under Celtas träningsläger i Tyskland. Två dagar senare möter de Nürnberg och då hoppas svenske göra sin debut.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply