MFF jagar målvakt från Bundesliga

Rune Jarstein från Hertha Berlin kan hamna i MFF

Det har pratats flitigt om Andreas Isaksson, Johan Wiland och Johan Dahlin som ersättare till Robin Olsen i Malmö FF. Nu läggs även norrmannen Rune Jarstein in i den listan av jagade målvakter.

Robin Olsen bekräftade härom veckan sin flytt till storsatsande grekiska klubben PAOK. Kvar i Malmö FF fanns Zlatan Azinovic, som aldrig varit förstamålvakt under sin 10 år långa proffskarriär, och den 16-åriga talangen Marko Johansson. Det har därför inte varit något stort tvivel på att MFF behöver en ny målvakt i jakten på nytt Champions League-spel och vidare framgång i Allsvenskan.

Det har varit tre namn som det har pratas om mest: Andreas Isaksson, Johan Wiland och Johan Dahlin. MFF ska redan ha lagt ett bud på deras förra guldmålvakt Johan Dahlin, ett bud som Midtjylland ska ha förkastat. Det som däremot talar för både Isaksson och Wiland är att ingen är förstemålvakt i sina respektive klubbar. Men nu kommer en joker in i målvaktsjakten för MFF och han heter Rune Jarstein.

Hade Åge Hareide i Viking 2010

Rune Jarstein är, precis som Åge Hareide, norrman och har även spelat 38 landskamper för Norge. I klubblagsfotboll har han representerat tre norska klubbar: Odd Grenland, Rosenborg och Viking. Han hade Hareide som tränare i just Viking 2010, en säsong Viking slutade 9a i Tippeligan.

Sedan januari 2014 har Jarstein spelat för Hertha Berlin i Bundesliga. Han skrev på ett tvåårskontrakt med tyskarna vilket innebär att det bara återstår ett halvår av kontraktet. Kvällsposten menar att MFF vill köpa 30-åringen för en billig peng nu i sommar, dels på grund av det korta kontraktet men även på grund av att Jarstein endast är andramålvakt i Hertha.

– Vi diskuterar alla möjliga målvakter och har flera namn på bordet, säger Hareide till Kvällsposten i frågan om Jarstein.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply