Graham Potters och Ryan Giggs placeras i Swansea City

Den allsvenske managern kan ta över Premier League-klubben Swansea

Swansea City sparkade sin manager Garry Monk i dagarna efter flera tunga resultat på sistone. Därmed är klubben på jakt efter en ny huvudtränare, och då nämns den gamle Manchester United-legendaren i spekulationerna tillsammans med den allsvenska managern Graham Potters i Östersunds FK.

Bara för någon dag sedan fick Swansea Citys manager Garry Monk sparken av klubben. Efter många år som spelare i klubben och en fin inledning på tränarkarriären i laget bar det säkert emot för föreningen att dumpa Monk, men det som gäller nu är att hitta en ersättare till den forne mittbacken.

Graham Potters aktuell för Swansea

Ett namn som skulle ses lite som en skräll om han fick ta över Premier League-klubben är Graham Potters Östersunds FK. Engelsmannen förde laget upp från Division 2 ända upp till Allsvenskan, vilket ska ha fångat den walesiska klubbens intresse.

Det är Daily Mail som rapporterar att Swansea har varit i kontakt med Potters och hans assisterande manager Billy Reid om att eventuellt anställa dem som klubbens nya tränarduo.

Även Malmö FF ska vilja ha Potters enligt tabloiden, då man måste hitta en ny manager även de. Åge Hareide ska som bekant lämna klubben för att ta över det danska landslaget.

Ryan Giggs ett annat alternativ för Swansea

Det kan bli en walesare som tar över Swansea, då Manchester United-legendaren Ryan Giggs uppges kunna vara aktuell för klubben. 42-åringen ska passa in i ordförande Huw Jenkins kriterier för den nya managern, alltså att denne ska vara en ung och lovande tränare.

Det är Independent som kommer med dessa uppgifter, men tidningen nämner ingenting om ifall Swansea har kontaktat Giggs eller inte.

Även Brendan Rodgers har kopplats ihop med en comeback i klubben. Även David Moyes, som har fått sparken av Real Sociedad, uppges vara ett alternativ.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply