Brendan Rodgers tar över Swansea City?

Brendan Rodgers kan göra comeback i Swansea

Den tidigare hyllade tränaren Garry Monk uppges nu hänga löst i Swansea City. Nu kan han få sparken i hopp om att resultaten börjar gå den walesiska klubbens väg igen, och då kan det vara klubbens före detta succétränare Brendan Rodgers som tar över rodret.

I september fick Brendan Rodgers sparken av Liverpool och ersattes kort därefter av Jürgen Klopp. Nordirländaren står för tillfället klubblös, men kanske inte mycket längre till. Enligt brittisk media kan han nämligen vara på väg att ta över en klubb i Premier League.

Kan ta över Swansea

Enligt Daily Mail kan Rodgers göra en oväntad comeback i Swansea City, om Garry Monk får sparken förstås. Mycket tyder på att det kan bli så för Monks del, som tidigare hyllades som något av en succétränare.

– Vi alla i klubben känner att något behöver förändras för att det ska bli positivt igen så snabbt som möjligt och att vi kommer tillbaka till prestationsnivåerna vi behöver för att vinna matcher på Premier League-nivå, säger Swanseas ordföranden Huw Jenkins enligt ESPN.

Rodgers ska alltså toppa Swanseas önskelista med eventuella ersättare för Monk.

Gjorde succé i Swansea

Det var faktiskt Rodgers som tog laget till Premier League efter säsongen 2010/2011, och därmed blev klubben den första någonsin från Wales i den engelska högstaserien. Han ledde laget under två säsonger, då den andra var i Premier League där hans mannar slutade på en 11:e plats. Han lade grunden för att klubben skulle kunna etablera sig i Premier League, vilket inte är en lätt uppgift för seriens nykomlingar.

Sedan tog han 2012 över Liverpool, som han ledde under tre säsonger och ett par månader in på den fjärde. Han var snubblande nära att vinna ligan med klubben, vilket skulle bli den första titeln i det ligaformat som går under namnet Premier League i klubbens historia. Det var säsongen 2013/2014 som man kom på andraplats bakom Manchester City.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply