Göteborgs starka offensiv gav finalplats

IFK Göteborg reste till Växjö för att ta emot Östers IF och förväntades ta hem segern mot Öster som hamnat i en formsvacka just nu. Den fortsatte samtidigt som gästerna fortsatte att få med sig bra resultat.

Redan efter nio minuter tog Göteborg ledningen i Svenska Cupen-semifinalen när Philip Haglund spelade fram Tobias Hysén som lyfte bollen förbi Östermålvakten Alexander Nadj och ledningen var ett faktum. Dessutom var Göteborg det bättre laget i matchinledningen, men Öster kom in i matchen bra och förtjänade nog en kvittering före paus.

Istället kom till kvitteringen fem minuter efter paus på Östers femte hörna i rad fick Josef Elvby bollen och sköt efter en tilltrasslad situation där mittbacken Juan Robledo fanns och styrde in 1-1-målet för hemmalaget. Men Öster fick ett rejält bakslag när Tobias Hysén elegant satte 1-2 bara två minuter senare för Göteborg.

Därefter gick energin ur Öster lite grann och det utnyttjade Göteborg genom att göra både 1-3 och 1-4 genom anfallstalangen David Moberg Karlsson som såg till att döda spänningen i matchen och säkra finalplatsen för ett Göteborg med en stark offensiv i dagens match. I finalen möter man Djurgården på Friends Arena den 26 maj.