Johansson sköt Djurgården till cupfinal

Det var två lag med olika formkurvor som ställdes mot varandra på ett soligt Stockholm stadion. Örgryte med vind i seglen efter två raka segrar i superettan ställdes mot ett Djurgården som endast tagit en poäng på deras fem första matcher i allsvenskan.

Matchen inleddes i ett ganska högt tempo där båda lagen bjöd på en småtrevlig och snabb fotboll.

Chansmässigt hände det dock inte mycket för något utav lagen fram tills den 33 matchminuten när den pigge Amadou Jawo fälldes i straffområdet och ordnade straff för hemmalaget. Men straffen från Erton Fejzullahu var svag och Ögrytes målvakt Peter Abrahamsson hade inte några större problem med att rädda bollen.

Om den första halvleken var chansfattig, så var den andra halvleken raka motsatsen. Det började redan i den 48:e matchminuten när Örgyte inom loppet av 20 sekunder träffade stolpen 2 gånger. Efter detta fick Djurgårdens Erton Fejzullahu och Nahir Oyal utgå skadade, in kom Brian Span och Godsway Donyoh. Två killar som tillsammans med matchens kanske bästa spelare Amadou Jawo utgjorde stora hot för Örgrytes backlinje i den andra halveken.

Men det var ingen av dessa som skulle göra målet, utan istället klev mittfältaren Andreas Johansson fram och nickade in 1-0 till Djurgården på hörna och ett stort jubel utbröt bland dom drygt 7 tusen Djurgårdsupportrarna som inte haft mycket att jubla åt hittills i år.

Matchen fortsatte sedan i ett rasande tempo och bland annat fick Örgrytes kraftfulle anfallare Oscar Wallen ett jätteläge, efter en fin soloräd, skottet gick dock högt över. Matchen pendlade nu fram och tillbaka, bland annat stack mittbacken David Leinar upp och skapade några fina lägen, men även Djurgården skapade chanser och detta ofta genom Elfsborgslånet Amadou Jawo.

Örgryte lyckades skapa lite tryck på slutet, men Djurgården höll undan och får nu spela Cupfinal mot IFK Göteborg på Friends arena den 26 maj.