Gonzalez frälste Porto i CL-premiären

Porto har för andra året i rad fått en överkomlig grupp i Champions League, då de lottats ihop med Paris Saint-Germain, Malaga och Dynamo Zagreb. En relativt svag grupp i jämfört med de övriga, men som också kan överraska. APOEL Nicosia var ett av många skrällag ifjol.

Dynamo Zagreb har ett par tråkiga minnen att se tillbaka från den gångna säsongen, då de blev slagpåse i en stark grupp med Real Madrid, Lyon och Ajax. Kroaternas målskillnad skrevs till slut 3-22. En målskillnad som inte är helt okej. I varje fall inte om de vill ta sig långt i Champions League.

Portugisiska Porto började matchen bäst och med en sprakande offensiv. Trots försäljningen av Hulk visade Porto prov på ett fint sammarbete i offensiven och sökte ständigt lägen. Porto lyckades dock inte hitta öppna upp kroaternas försvar och spelade mestadels runt bollen på mittfältet. Det var istället först i den 41:e minuten som Lucho Gonzalez spräckte nollan, efter att ha tråcklat in bollen i mål.

Den andra halvleken började likt den första med en stor fördel i bollinnehav för Porto. Zagreb började dock ta sg in i matchen och skapade allt fler chanser. De allra farligaste chanserna kom dock på hörnor, där Porto oftast var starkast. Även Porto kom till skott i den andra halvleken, men inte tillräckligt farliga för att störa Zagreb-målvakten Ivan Kelava.

Det var istället i den 90:e minuten som den slutliga punkteringen skulle komma av Steven Defour. Porto vinner med två mål och placerar sig på andra plats bakom Zlatans PSG.  Ett formbesked från Portos sida, som visar att de klarar sig bra utan Hulk.