PSG premiärkrossade Dynamo Kiev

Paris Saint-Germain, med Zlatan Ibrahimovic i spetsen, var tillbaka i finrummet efter åtta års frånvaro. Och man var tillbaka med besked, för det var hemmalaget som tog kommandot mot Dinamo Kiev. PSG förde spelmässigt matchen och skapade ett flertal målchanser mot ett svagt Dynamo Kiev som hade få chanser men lyckades inte riktigt komma till avslut.

Det dröjde till den 19:e matchminuten då Jeremy Menez fixade en straffspark för PSG, som Zlatan Ibrahimovic enkelt rullade in bakom Dynamo Kiev-målvakten, i Champions League-debuten för klubben och 1-0 var därmed ett faktum.

Elva minuter senare skulle PSG-debutanten Thiago Silva utöka ledningen för fransmännen, som efter ett inlägg kunde nicka in 2-0 till PSG. Matchen rann därefter iväg för Dinamo Kiev och det bekräftades helt när Alex två minuter senare, i den 32:a minuten fixade 3-0 efter en fin volleyträff på en hörna.

När domaren blåste av för halvtidspaus var matchen i princip avgjord för Paris Saint-Germain, som kunde spela av den andra halvleken.

Gästerna fick visserligen in ett tröstmål i den 87:e minuten, men man var chanslösa vilket Javier Pastorekunde bekräfta med kvällens sista mål som innebar 4-1 för PSG.

En stabil tre-poängare och en drömstart på Europacup-spelet för den storsatsande klubben från Paris. Dessutom ett nytt rekord för Zlatan, som nu gjort Champions League-mål för sex olika klubbar.